Barion Pixel
06 harminc 091 9819 info@innovv.hu

Megérkezett az Innovv újítása, az Innovv H5 sisakkamera. Én évek óta az Innovv K2-t használom, szóval a tesztben néhány esetben azzal fogom összehasonlítani.

Amikor a dobozát kibontva megláttam a sisakkamera méretét, akkor egy kicsit csalódtam. Manapság egyre kisebb kamerákat gyártanak, de ez minden, csak nem kicsi. Az Innovv motorra szerelhető kameráinál megszokhattuk, hogy az összeset nagyon diszkréten el lehet rejteni, úgy, hogy a legtöbb ember észre sem veszi, hogy van kameránk. Ez főleg azokban az országokban előny, ahol amúgy tilos kamerafelvételeket készíteni.

A kamerát üzemeltethetjük a hozzá tartozó akkumulátorról(úgy lényegesen nagyobb, és az ismerőseim szerint úgy néz ki, mint egy lézerágyú), de akár powerbankról is tudjuk használni, az a powerbankunk méretétől függően jelentősen növeli az üzemidőt.

Akksiról 4k-ban kb 4-4.5 órát tudtam rögzíteni egyhuzamban.

Ha powerbankról szeretnénk üzemeltetni, akkor az akksi helyett egy másik egységet kell hozzácsatlakoztatni a kamerához, amiből két félét lehet kapni. Az egyiknél csak egy usb kábel van, a másiknál pedig van egy usb kábel, és egy mikrofon, amit a sisakba lehet beszerelni annak érdekében, hogy menet közben a saját beszédünket is rögzíteni tudjuk. Ezzel csak egy baj van, hogy a mikrofont ha nem szeretnénk használni, akkor sem tudjuk lecsatlakoztatni, az ott van fixen, szóval már a vásárlás előtt döntetünk kell, hogy melyik lehet számunkra az ideálisabb. 

 

A sisakkamera bekapcsolását egy rövid rezgés jelzi, a kikapcsolást pedig egy hosszabb, ezáltal motoron ülve is tudjuk, hogy épp ki vagy bekapcsoltuk, nem kell megkérnünk valakit, hogy nézze meg világít-e a piros led rajta.   

A működését egyébként az Innovv H5 applikációban is tudjuk ellenőrizni, illetve testreszabni, beállíthatjuk, hogy milyen formátumban rögzítsen, milyen hosszú legyen egy videó, ha megtelik a memóriakártya írja-e felül a régebbi felvételeket, formázhatjuk a memóriakártyát, stb.   

 

  

Elsőre fura érzés volt amikor felvettem a sisakot, éreztem, hogy kicsit mintha elhúzná a fejem abba az irányba, amelyik oldalra felszereltem de ez kb 3 percig tartott, utána teljesen hozzászoktam. A menetszél sem zavaró, bár azt hozzáteszem, hogy elég magas plexi van a motoromon, szóval lehet egy naked motoron más lenne a véleményem.

A sisakkamera nagy előnye a motorra szerelt fix kamerával szemben, hogy azt látja, amit mi, szóval ha nem egy esetleges baleset rögzítése az elsődleges szempont, hanem az, hogy egy motoros túrán nézelődve rögzítse a csodás látványt, akkor mindenképp ezt a kamerát javaslom.

A másik pozitív tulajdonsága az Innov K2-höz képest, hogy ha az egész napi felvételeket le szeretnénk tölteni a memóriakártyáról, akkor nem kell az ülés alá elrejtett eszközünkből kiszenvedni a memóriakártyát(ez főleg akkor izgi, ha megérkezel végre a szállásodra, ami mondjuk a 3. emeleten van és nincs lift, majd amikor felérsz akkor jut eszedbe:))

Csak lepattintjuk a sisakról, széthúzzuk az eszközt, és már a kezünkben is van a memóriakártya.

A wifis videóletöltés ezen az eszközön is lassú, pont úgy, mint a K2nél.

A felvett videó minősége kiváló, de hát nem is várhatunk mást a 4k felbontástól. Ezt picit hiányolom az én Innov K2 kamerámtól, mert látványos a különbség. A kamera képstabilizálós technológiával van ellátva, ami miatt kicsit furának tűnhet a felvétel, mert néha darabosnak látszódik, ahogy nézelődik a pilóta, de legalább nem ugrál összevissza a kép amikor belemegyünk egy gödörbe, nagyon szépen kisimítja a rezgéseket, ezáltal igazán profi felvételeket készíthetünk.

Ami viszont picit zavaró, hogy kb 40km/h fölött a felvételen semmi nem hallatszódik, csak szélzaj. Viszont ha lassabb tempóval megyünk, vagy állunk, akkor simán tudjuk kommentálni a látottakat, az is hallható a felvételen, akkor is, ha a beépített mikrofon nélküli verziót használjuk.

Összességében nekem elnyerte a tetszésemet, de a motorra szerelhető kamerákat a kényelmük miatt jobban szeretem. Aki viszont a sisakkamerákat preferálja, annak egy jó döntés lehet az Innovv H5.

A kamera a webshop-ban. 

Adatok: 

Szín: Szürke

Méret: 110*32*55mm

Súly: 150g

Memóriakártya: TFCard, 8Gb – 512Gb

Fotó formátum: JPEG

Fotó felbontás: 20M(5120*3840), 10M(3648*2736), 5M(2592*1944)

Videó formátum: MP4

Videó felbontás:

4K/30fps,2.7K/60fps (Supports slow motion),     
2.7K/30fps1080P/60fps (Supports slow motion),
1080P(1920*1080)/30fps
720P/60fps (Supports slow motion)

Kapcsolat: Wifi 2.4GHz

Akkumulátor: 2400mA

Akkumulátor üzemidő: 300 perc

Vízállóság: IP65

További információk

Facebook
Instagram
YouTube