A teljes felhasználói leírás letöltése

Akciókamera felszerelése

Kérjük a  teljes felhasználói leírás  elolvasását a felszerelést megelőzően!

Az akciókamera felszerelése motor típustól függően eltér. A különbségek a kamerák rögzítési helyéből adódhatnak. pl. Más idomra, vázra kerülnek a kamerák felszerelésre. Az alábbi kép mutatja, hogy az egységek hogyan csatlakoznak egymáshoz.
K2 vezetékezés 

A felvevő egység Firmware frissítését ajánlott elvégezni mert a gyártó újabb, jobb verziókat adhat ki.

Kamerák rögzítése

A vízálló kamerákat a hozzáadott bilincsekkel rögzíthetjük. Tipp: A kamera rögzítésekor válasszunk egy enyhébb rezgésnek kitett helyet, iletve használjuk a kapott gumi talpakat.

Innovv első kamera Innovv hátsó kamera

Kamera kábelek elvezetése

A következő lépés a kamera kábelek elvezetése a felvevőegységhez. Ez a feladat típustól függően változó kihívásokat rejt magában. Általában az ülés alatt tartják legtöbben a felvevő egységet és a vázhoz, idomokhoz rögzítik a kamerák kábeleit. Figyeljünk, hogy ne kerüljön be a kébel mozgó alkatrészek közé. Ülés zár szerkezet ne rongálja, ne csípje oda, stb.

 waterproof connector Innovv K2 csatlakozók 

Táp csatlakoztatása

A fekete vezetéket csatlakoztassuk az akkumlátor negatív pólusához, vagy a negatív test ponthoz.
A piros vezetéket csatlakoztassuk az akkumlátor pozitív pólusához. Ebben a vezetékben van egy biztosíték is elhelyezve.
A sárga vezetéket pedig egy olyan pozitív vezetékbe kell csatlakoztatni amely a gyújtáskapcsoló bekapcsolásakor kapja meg a 12V tápfeszültséget. Pl.: világítás

Innovv C5 power

A sárga vezetéken eső feszültség egy bekapcsolási jelet ad, amely hatására a kamera felvétel elindul. Alapból egy 10 másodperces késleltetés van beállítva, hogy ne azonnal terheljük az akkumlátort.
Tipp: A sárga vezeték instabil, laza bekötése nem kívánt ki-be kapcsolást eredményezhet. Ajánlott egy stabil T elágazás kialakítása, hogy bírja a rázkódást, rezgést. Sokan a forrasztásra esküsznek. 🙂
T connection

GPS rögzítése

A GPS egységet a csomagban lévő öntapadós, puha matricával tudkuk rögzíteni. Tipp: a GPS-nek kell hogy a müholdakkal tudjon kommunikálni, így nem szabad fémekkel körbezárt, eldugott helyre tenni.
A GPS számára álltalában jó helyek: Oldalsó idomok, doboz oldala, üzemanyag tartály, stb.

Felvevő egység beszerelése

A felvevő egység helyét típustól függően kell kiválasztani. Sokan szabadon elérhető helyre teszik. Pl. Oldalidomra, kormányra telefon tartóba, stb.
Tipp: A kipufogó, illetve egyéb meleg alkatrészek közelébe ne szereljük fel. Ügyeljünk az üzemi hőmérséklet betartására.

Csatlakoztassuk a GPS és a táp csatlakozókat a felvevő egységhez.
Innovv K2 Kábel csatlakoztatás
Néhány esetben a csatlakozót kihívás szorosra húzni. Itt egy megoldás erre a jelenségre.

Illesszük be a MicrosSD kártyát a helyére.

Innovv K2 micro SD kártya

Beállítások

A beállítások elvégzéséhez installáljuk a mobil appot. Elsőként az alap beállításokkal kipróbálhatjuk a készüléket és később bármikor módosíthatjuk őket. Az első beállítást követően a mobil app használata opcionális. Az SD kártya kivételével, illetve cseréjével kényelmesen tudjuk szerkeszteni a videó fájlokat, laptopon vagy PC-n is. A “loop recording”-nak köszönhetően 128GB-os MicrosSD kártyán akár 10 órányi felvételt tudunk rögzíteni. ha a kártya megtelt, akkor a régi fájlok felülíródnak.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
INSTAGRAM
YOUTUBE
YOUTUBE